Wat een reacties…
Het is een jaar geleden dat we onze opening vierden. Vorig jaar 10 december gingen we open. Niet wetende wat we nu weten. Het is geen gemakkelijk jaar geweest. Drie maanden open en drie maanden dicht. Nee, als startend bedrijf wens je dat niemand toe. Vanaf 1 juni mochten we met alle beperkende maatregelen weer open. 30 gasten per ruimte en later ook nog om 22.00 uur dicht. Toch kregen we in die maanden zo veel mooie reacties op het concept dat we neer hebben gezet. Super trots, met een prachtig team.
Toen kwam dinsdag 13 oktober en hoorden we in de persconferentie dat we vanaf woensdag 14 oktober 22.00 uur de deuren weer moesten sluiten. Die woensdag was een heel bijzondere dag, zoveel mensen kwamen nog 1 keer bij ons dineren en zoveel appjes, telefoontjes en lieve woorden. Die donderdag erna was zo zwaar, koelingen leeg en schoonmaken. Weer in gesprek met ons personeel. Wat hebben wij slecht geslapen. Gelukkig krijgen we sinds deze maand (een beetje) steun. Startende bedrijven zijn wel ‘het kind van de corona rekening’ tot nu toe. We hebben daarover ook gesprekken met Tweede Kamerleden. Hopen dat zij wat voor ons en andere startende bedrijven kunnen doen.
We hebben een aantal van onze medewerkers gedetacheerd, bijvoorbeeld in de zorg, de bouw en in productiebedrijven. Mooi dat dat zo kan, maar, als we heel diep in ons hartje kijken, willen we dat natuurlijk helemaal niet. Het is zo dubbel… Voor de 2e gedeeltelijke lockdown ging het zo goed, ondanks de beperkingen en met bijna geen bruiloften en feesten draaiden we voor een startend bedrijf echt goed en hadden we de 11 weken lockdown weer bijna ingehaald. Ja, daar waren we echt heel trots op. Je wilt je team bij elkaar houden en weer samen aan het werk. En, begrijp me niet verkeerd. Natuurlijk moeten we samen corona onder controle krijgen en nee, ik zou ook niet graag Mark Rutte heten op dit moment… Het valt ook niet mee en we hopen dat de horeca een deel van de oplossing is om corona onder controle te krijgen. Hopelijk kan het zo snel mogelijk de geschiedenisboeken in.
Sinds afgelopen weekend zijn we begonnen met afhalen van Narline’s Proeverij. Een box met 14 heerlijke gerechten. Woensdag online gegaan en vrijdag werden de eerste boxen opgehaald. Wat een drukte dit weekend en wat een ontzettend leuke reacties. We hebben hem natuurlijk zelf ook geprobeerd met vrienden van ons. Echt heerlijk, de hele avond gezellig geborreld en genoten van de hapjes. Chapeau voor het keukenteam! Leuk om te zien dat ook in deze tijd leveranciers het samen met ons willen doen. Dit weekend staan we bijvoorbeeld bij Brander Wines in de Wijk. De box en een heerlijke wijn, een mooie combinatie…
Wat wij ook heel bijzonder vinden en dat komt ook door deze bijzondere tijd is dat we nu met de kerst samenwerken met twee andere horecabedrijven. Namelijk De Westerbergen en Het Schippershuus. We kennen elkaar al heel lang en ook voor corona kwamen we graag bij elkaar om een hapje te eten en ff bij te kletsen. Maar nu doen we de kerst samen. De drie chefs kennen elkaar vanuit de tijd van ‘In de Groene Lantaarn bij Jan & Willy Jager, ze hebben er alle drie gewerkt. Het beste van de drie chefs komt in de 5-gangen ‘Out of the Kerst Box’. Vooraf hebben ze veel besproken, uitgeprobeerd en geproefd. Twee weken geleden ging de speciale www.outofthekerstbox.nl online. En ook nu weer wat enorm veel leuke reacties! Echt zo fijn!
We kijken vooruit, zijn met van alles bezig, voor als het straks weer mag… We hebben een online offertesysteem geïmplementeerd en zijn druk bezig met allerlei evenementen voor het nieuwe jaar. We mogen niet open met de kerst, maar we hopen dat u de lokale horeca steunt en in het weekend, met kerst en oud- en nieuw bij een van uw favoriete horecazaken iets besteld om thuis van te genieten. We hopen dat we begin 2021 weer snel open mogen, zodat we u weer kunnen begroeten bij Narline. Tot die tijd, geniet van alles wat nog wel kan, fijne, liefdevolle, mooie en smaakvolle kerstdagen toegewenst en tot in 2021!
Blijf gezond…
Hendrik-Jan Lip & Henriëtte Waaijenberg