Mooie Momenten…
Twee weken zijn alweer voorbij…
Eindelijk na twee maanden mogen we weer doen, wat we zó leuk vinden. Nee, gemakkelijk was en is het niet. We waren nog maar drie maanden geopend met ons nieuwe bedrijf. Half december 2019, het lijkt alweer zover weg en zo’n andere wereld. In de drie maanden dat we gedraaid hebben kregen we zulke leuke reacties. Wat zuur, die zondag 15 maart. We zaten tv te kijken, kwart over 5 was het toen de mededeling kwam dat de horeca om 6 uur leeg moest zijn. Het drong eerst niet door. Die avond vergeten we niet snel weer. De volgende dag maakte we plannen. Wat moest er allemaal gebeuren? Schoonmaken, koelingen uit en met al onze medewerkers in gesprek. Wat onwerkelijk!
De boerderij van Narline heeft een Linker Deel en een Rechter Deel, nu restaurant en het oorspronkelijke Voorhuis, nu kookstudio. Die ruimtes waren klaar. De Bijschuur waren we nog volop aan het verbouwen. Zo dubbel, want dit zou onze feestlocatie worden, trouwerijen, feestjes en bijeenkomsten voor de zakelijke markt. Maar ja, dat gaat hem in deze tijd niet worden. Wat wij als heel bijzonder hebben ervaren is dat de band die je hebt gecreëerd in drie maanden tijd met je team, nu zo waardevol was. Samen brainstormen over de mogelijkheden, ondanks Corona toch samen vooruit kijken. We besloten we om van de Bijschuur een Brasserie te maken. ‘Kleintje Narline’, met een andere menukaart bestaande uit herkenbare, kleine, vriendelijk geprijsde gerechten. De kwaliteit van Narline maar dan in een ander jasje; meer eenvoud, net zo veel smaak en gastvrijheid.
We hebben tijdens de sluiting toch veel gedaan, de moestuin aangelegd, geverfd en de tuin grondig aangepakt. Ook wij gingen bezorgen. We bedachten een Paasbrunch en een Moederdag high tea en maakten er een mooi geheel van in een oud aardappelkistje. We brachten er meer dan 600 rond in de wijde omgeving. Maar ohhh, wat is dat anders, het contact met onze gasten werd door het hele team zó gemist.
De anderhalf meter maatschappij is het ‘nieuwe normaal’ volgens Mark Rutte. Wij vinden dat dit het ‘nieuwe abnormaal’ is en hopen dat er snel een vaccin komt die de ziekte helemaal uitbant. Het is zwaar, ook financieel, net open, flink geïnvesteerd en midden in de verbouwing van de Bijschuur, maar we stonden en staan er positief in. Gelukkig is er steun van de overheid, al is die absoluut niet zo positief als dat ze de regeling presenteerde. Hopelijk blijft ons kabinet luisteren naar de stem van de horeca, vertegenwoordigd door Koninklijke Horeca Nederland.
We kwamen in het landelijk nieuws. Ons ‘caravan in de tuin’ idee, heeft veel aandacht gekregen en natuurlijk vonden we het ontzettend jammer dat we geen toestemming kregen om een 5-gangen diner te bezorgen bij caravans in onze tuin, maar ook hierbij besloten we; we doen niets zonder toestemming en we gaan het dan ook zeker in het najaar zeker als nog doen. We passen ons aan, gelukkig hebben we de ruimte en denken we in mogelijkheden.
De afgelopen tijd heeft ook goede dingen gebracht, aandacht voor elkaar, de natuur en het besef dat we nu moeten genieten, ook al is het van kleine dingen. Het gaat goed met ons en ons team, allemaal gezond en zin in de toekomst. En ook al merken we dat mensen nog voorzichtig zijn, er nog geen groepen uit eten kunnen en dat de zakelijke markt nog niet veel komt lunchen, we blijven positief.
Vorige week kregen we onze nieuwe parasols, het terras is prachtig geworden en we hebben er al tot laat van kunnen genieten. De koks lopen steeds naar de moestuin, om daar groentes en kruiden op te halen. Prachtig om te zien en heel toepasselijk in deze tijd.
Eigenlijk best veel ‘mooie momenten’ de afgelopen tijd. Laten we daar maar aan vasthouden!
Hendrik-Jan Lip en Henriëtte Waaijenberg
PS. Met onze blogs willen we u meenemen in ons bedrijf. Een inkijkje in ons leven…