Zomerserie Vakantiebaan: Robin Krikken

Zomerserie Vakantiebaan: Robin Krikken

Narline - meppeler courant
Bullet N narline positief - Narline Zuidwolde
Narline - meppeler courant

Maandag 5 juli stond Robin Krikken samen met zijn oom Arnold Krikken in de Meppeler Courant.
Echt een super leuk artikel over Robin over zijn baar bij Narline in de keuken:

‘Mijn vakantiebaan’

De een spaart voor het rijbewijs, de ander voor een nieuwe telefoon. Van kwekerij tot fabriek, je vindt hen overal. En allemaal zijn ze even onmisbaar! Negen weken lang brengen we een kleine ode aan De Vakantiewerker! Voor aflevering twee togen we naar Restaurant Narline in Zuidwolde. 

 

Toen ik in 3VWO zat heb ik hier een maatschappelijke stage gedaan. Dat waren twee heel leuke dagen. Ik heb horeca altijd interessant gevonden en dacht direct: “Dit wil ik vaker doen! Hier moet ik mijn bijbaantje van maken!”, vertelt Robin Krikken (16), die bij Restaurant Narline momenteel in de keuken werkt. “Narline is een leuk en gezellig bedrijf. Ze zijn hier serieus met hun werk bezig, maar er is zeker ruimte voor plezier en een grapje.”

Ook bedrijfsleider Arnold Krikken (39), niet toevallig de oom van Robin, ziet de liefde voor het horecavak duidelijk terug bij de kokshulp. “Robin is ontzettend gepassioneerd over het vak. Hij snapt hoe het hele proces in zijn werk gaat, vanaf het moment van bestellen tot het meegeven van het gerecht. Hij is slim, kan voor zijn leeftijd goed communiceren en hij weet wat hard werken is.”

Hard werken doet Robin maar al te graag. “’s Middags doe ik de mise en place, de voorbereiding. Dat betekent groenten snijden en crèmes maken bijvoorbeeld, zodat het ’s avonds soepel loopt in de keuken. Dan help ik met de voorgerechten en de desserts.”

Het liefst heeft Robin het lekker druk. Voor een beetje stress draait hij zijn hand niet om. “Ik vind het fijn om constant bezig te zijn. Om een paar uur te ‘rammen’. Stress hoort daar bij. Daar moet je tegen kunnen.”

Robin werkt zelfs zó graag in de keuken dat hij onlangs besloot zijn VWO-tas aan de wilgen te hangen en te gaan voor de opleiding tot zelfstandig werkend kok, waar hij in september mee zal starten. Een goede keus, volgens zijn trotse oom.

Arnold: “Hij wordt hier gelukkig van. Hij is altijd vrolijk en enthousiast in de keuken en hij is getalenteerd. Hij neemt nu al regelmatig recepten mee naar huis om ze zelf uit te proberen.”

“Klopt,” zegt Robin. “Ik wil zoveel mogelijk dingen maken die ik nog niet eerder heb gemaakt.”

De jonge kok in spé verheugt zich op een carrière als culinair chef. “Ik hoop in de toekomst een eigen restaurant te hebben. Ik ga voor de klassieke Franse keuken, met ‘een beetje Robin’ erin.”

Is er dan helemaal niets aan het koksvak waar Robin een hekel aan heeft? “Nou ja, schoonmaken is niet altijd leuk. Maar daar kun je niet omheen. Je wilt toch de andere dag graag weer in een schone keuken staan.”

 

Het artikel in de Meppeler Courant.

Comments are closed.

0
    WINKELMAND
    Uw winkelmand is leegTerug