RTV Drenthe over de plannen van Narline


Op donderdag 6 maart stond er een artikel op RTV Drenthe over de uitbreidingsplannen van Narline.
Door: Wouter Westerveld
Restaurant Narline in Zuidwolde wil uitbreiden met hotel
Henriëtte Waaijenberg en Hendrik-Jan Lip dromen er al jaren van: een hotel bij hun restaurant. En nu lijkt die wens voor de eigenaren van restaurant Narline in Zuidwolde een stuk dichterbij. Volgende week stemt gemeenteraad De Wolden over de uitbreiding.
En die beslissing wacht het duo in spanning af. “We zijn er nog niet, maar we hebben absoluut goede hoop dat we groen licht krijgen”, vertelt Waaijenberg. Samen met haar partner sleutelt ze namelijk al jaren aan de plannen voor een hotel.
Daarna gaan ze volop aan de bak met de voorbereidingen. Ergens voor de zomer hopen ze dan om tafel te gaan zitten met een architect. “Een uitdaging wordt het, maar dat vinden we juist leuk.”
‘Met de tuindeuren open’
Wie naar Narline rijdt om een vorkje te prikken, ziet bij aankomst een deftig monumentaal pand. Het is de bedoeling dat het hotel wordt gebouwd in dezelfde stijl als het oude boerderijencomplex met in totaal 26 kamers verspreid in twee gebouwen.
Dat worden normale kamers, maar ook bruidssuites. “Er wordt hier veel getrouwd en die doelgroep willen we tegemoet komen”, gaat Waaijenberg verder. Hetzelfde geldt voor mensen die voor hun werk in de buurt zijn en willen eten en overnachten.
Tekst gaat verder onder de foto
© B&O Architecten
“En heel ontspannen ook, dus lekker met de tuindeuren van je hotelkamer open.” Op het terrein komen ook nog een aantal camperplaatsen. “We merken dat mensen die een camper rijden, vaak wel van culinair eten houden.”
Plan perfectioneren
Wanneer het hotel af is, weet het ondernemersduo niet. En dat is een bewuste keuze, ze willen namelijk de tijd nemen om het plan te perfectioneren. “Energieneutraal bouwen, daar gaan we voor”, stelt Waaijenberg.
Het wordt een duurzaam hotel, waar groene energie doorheen stroomt. Zo wordt er gedacht om flink wat zonnepanelen aan te leggen. Die worden vervolgens aangelegd op een manier, dat ze niet opvallen, helemaal achter op het terrein.
Ook moet het bouwwerk opgaan in de groene omgeving en wordt daar uitgebreid aandacht aan besteedt.
Personeel
En dan blijft er nog de kwestie om personeel te vinden voor het hotel. “Met alles zijn we wel bezig. We hebben een mooi team, mensen werken graag bij ons, dus dat komt wel goed. Er komt best wel wat kijken bij dit project, maar daar kijken we met plezier naar uit”, aldus Waaijenberg.