Pand Groene Lantaarn krijgt nieuwe eigenaren
Hoogeveen / Zuidwolde – Het koopcontract is getekend en op 1 juni is de verkoop officieel. Vanaf dan is het pand waarin nu restaurant De Groene Lantaarn aan de Hoogeveenseweg 17 in Ten Arlo/Zuidwolde is gevestigd, eigendom van Hendrik-Jan Lip en Henriëtte Waaijenberg.
Zij openen daar vanaf half oktober een nieuw horecabedrijf: Narline. De huidige eigenaren Jarno Eggen en Cindy Borger gaan met hun restaurant De Groene Lantaarn verhuizen naar Staphorst. 28 april is hun laatste avond in het restaurant in Ten Arlo/Zuidwolde.
Nieuwe eigen uitdaging
Hendrik-Jan Lip is geen onbekende in de horeca. Hij heeft in diverse horecagelegenheden gewerkt en samen met Henriëtte Waaijenberg begon hij op 23-jarige leeftijd Café Hare Majesteit in Hoogeveen. Nadat zij dit verkochten werd hij een van de oprichters van Grand Café Het Postkantoor. In 2016 besloot hij zijn aandeel te verkopen en naar een nieuwe uitdaging op zoek te gaan. Na de afgelopen jaren in verschillende horeca gewerkt te hebben, heeft Hendrik-Jan weer volop zin om samen met Henriëtte een nieuwe eigen uitdaging aan te gaan.
Henriëtte en Hendrik-Jan zijn sinds 2011 ook eigenaar van WERQ Personeelsdiensten aan de Schutstraat in Hoogeveen. Het uitzendbureau wordt door Henriëtte gerund. Zij zal met haar marketing en HR achtergrond naast de dagelijkse gang van zaken van WERQ Personeelsdiensten de backoffice van het nieuwe horecabedrijf voor haar rekening nemen.
Hendrik-Jan en Henriëtte hebben afgelopen jaren meerdere projecten onderzocht. ‘Bij deze plek wisten we het gelijk, dit heeft ‘bijna’ alles wat we zochten’, vertelt Hendrik-Jan enthousiast. ‘We waren op zoek naar een unieke horecalocatie, bij voorkeur met hotelkamers. Die zitten hier weliswaar niet bij, maar deze locatie biedt wél de mogelijkheid om deze in een later stadium bij te bouwen.’
Verbouw
‘Ik denk niet dat mensen het na half oktober nog zullen herkennen’, zegt Henriëtte. ‘De gehele binnenkant gaat op de schop. Voor de mensen die de zaal kennen, het plafond gaat eruit en straks kijk je weer tegen de mooie gebinten aan van de oude monumentale boerderij. De keuken komt op een andere plek, de mooie rietgedekte schuur wordt omgetoverd tot een prachtige feestzaal, de tuin wordt optimaal benut en het pand krijgt een nieuwe verrassende ingang. Het wordt een grote verbouwing. We gaan daar vanaf 1 juni gelijk mee beginnen. B+O, het architectenbureau uit Meppel begeleidt ons daarbij.’
Nieuwe naam
De naam De Groene Lantaarn verhuist mee met Jarno en Cindy naar Staphorst. ‘Dat is ook goed. Die naam hoort bij hun bedrijf. Wij hebben lang nagedacht over een mooie nieuwe naam die past bij het pand en vooral ook de locatie. Ten Arlo heette in de 16e en 17e eeuw ‘Narline’, een naam waar we direct enthousiast over waren. Deze naam krijgt ons mooie project’, vertelt Henriëtte trots.
Formule
Over de exacte formule willen Hendrik-Jan en Henriëtte nog niet al te veel kwijt. Wel is duidelijk dat er straks een brede doelgroep welkom is in het horecabedrijf en dat er behalve een bijzonder restaurant ook speciale ruimtes komen voor kookworkshops, private dining, wijnproeverijen, bruiloften en feesten en dat er ook zeker aan de kinderen wordt gedacht.
‘Onder het motto ‘never change a winning team’ gaan Maarten en Karianne Dragt ook een belangrijke rol vervullen bij Narline. Maarten, als chef-kok, met name in de keuken en Karianne met haar veelzijdigheid voor en achter de schermen’, vertelt Hendrik-Jan. Beiden hebben net als Hendrik-Jan jarenlange horecaervaring. ‘We hebben in het verleden succesvol samengewerkt en zijn mede hierdoor goede vrienden geworden. Gelukkig kunnen we snel weer samen aan de slag, we hebben er onwijs veel zin in’, aldus Maarten. ‘We houden iedereen die dat leuk vindt op de hoogte via onze nieuwe socials. Uiteraard nu al te vinden onder de naam: Narline’, vult Karianne aan.
Personeel
In de horeca zijn grote tekorten aan personeel, maar daar maakt het huidige team zich niet druk om. ‘Ik word al regelmatig benaderd en we gaan dan ook vanaf nu met de personele planning aan de slag. Wie wil solliciteren kan dat doen via hj.lip@narline.nl’, zegt Hendrik-Jan.
Als alles volgens planning verloopt is de metamorfose van de binnenkant van het pand half oktober gereed. ‘En vanaf dan staat er ook een volwaardig horecateam klaar om de gasten van Narline keer op keer te verrassen, te laten beleven, ontspannen, proeven, koken, vieren en wie weet in de toekomst te laten slapen op deze bijzondere locatie.’